Een passend boeket voor iedere liefde.

Een passend boeket voor iedere liefde.

De zeven soorten liefdes volgens de oude Grieken

 

Liefde is er niet alleen in de vorm van romantische liefde tussen partners, waar je waarschijnlijk als eerste aan denkt. Maar ook als liefde voor een vriend, je ouders of voor jezelf. De Griekse filosofen Socrates, Plato en Aristoteles bestudeerden de liefde en ontdekten verschillende soorten. Bij elk van deze soorten liefdes hoort een prachtboeket, met bloemen die qua kleur en sfeer helemaal passen bij wat jij voelt.

 

Philea: vriendschappelijke liefde

 

Philia staat voor niet-passionele, vriendschappelijke liefde tussen mensen die zich gelijk aan elkaar voelen. Wij kozen voor een boeket met lelie, chrysant, gipskruid, gladiool en Anthurium. 

 

 

Storge: vertrouwde liefde

 

Storge is een vertrouwde liefde tussen personen die een sterke band hebben en verwantschap voelen. Deze liefde komt vooral voor binnen families; denk daarbij aan de liefde van een ouder voor een kind. Dat vraagt om een lieflijk boeket met anemoon en gipskruid.

 

 

Eros: Passionele liefde

 

Eros – vernoemd naar de Griekse god van liefde en vruchtbaarheid – is de romantische, hartstochtelijke en fysieke liefde. Dan kunnen rozen en anjers natuurlijk niet ontbreken. Het complete boeketrecept vind je hier.

 

 

Philautia: Eigenliefde

 

Vergeet jezelf niet! Philautia staat voor een gezonde dosis eigenliefde. En hoewel de Grieken deze liefde niet als iets narcistisch zagen, mag de narcis niet in dit boeketrecept ontbreken.

 

 

Agape: Universele liefde.

 

Agape is de universele liefde voor alles wat er is en leeft. Het is een onbaatzuchtige liefde die je voelt wanneer je wilt dat alles om je heen het goed heeft. Wij maken een boeket met onder andere Clematis en Delphinium.

 

Ludus: Speelse liefde

 

Ludus is een speelse, flirty liefde, die je vaak aan het begin van een relatie ervaart. Maar Ludus is ook het plezier dat je met je vriend of vriendin kan hebben. En dat zie je terug in dit boeket.

 

Pragma: Levenslange liefde

 

Een Volwassen, blijvende liefde: dat is Pragma. Deze liefde zie je terug tussen kinderen en ouders, maar ook bij partners die al heel jaren bij elkaar zijn en nog steeds heel liefdevol met elkaar omgaan.

 

 

Bron: Mooiwatbloemendoen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen Reacties

Sorry, u kunt geen opmerkingen (meer) plaatsen op dit bericht.