Vergeten planten.

Vergeten planten.

Maar niet voor lang!

De stijltrend dit seizoen is Traditional Sentiment en draait om nostalgie. En wat is er nostalgischer dan het bekijken van foto’s van vroeger? Wat droegen ze? Hoe woonden ze? Wat aten ze? De vergeten groenten – hallo pastinaak! – hebben we ondertussen wel herontdekt, maar wist je dat er ook heel veel vergeten bloeiende planten zijn?

 

bloeiend is boeiend

 

Het fijne van bloeiende planten in huis is dat ze direct kleur en sfeer aan je interieur geven. Heb je prachtige foto’s aan de wand met felle kleuren zoals geel of roze? Zoek de juiste plant en laat deze kleuren subtiel terugkomen. Want ook dat past bij de stijltrend Traditional Sentiment: subtiel gebruik van planten in je interieur, maar wel met impact.

 

Planten uit de collectie

 

De bloeiende planten behorende bij de trendcollectie zijn ideale kandidaten.

 

De Saintpaulia, ook bekend als Kaaps viooltje, wie kent ‘m niet? De plant staat bekend om haar retro vibe, maar maakt een flinke comeback. Helemaal passend bij de stijltrend Traditional Sentiment.

 

Kalanchoë is de ideale plant voor wie weinig tijd en/of groene vingers heeft. Super makkelijk in het onderhoud, want de dikke stevige vetplantblaadjes slaan een voorraadje vocht op. En toch levert de plant niet op in design, want het is een waar spektakelstuk! Desgewenst in oogverblindende kleuren. 

 

De begonia staat voor balans. Door de veelzijdigheid van de plant is er altijd wel een begonia die bij je past en die balans brengt in je interieur. Je hebt bladbegoinia’s, maar vooral de bloeiende begonia’s zijn helemaal van nu!

 

De Fatsia, oftewel de vingerplant, is niet alleen mooi, maar ook nog heel gezond. Hij hoort bij de groep luchtzuiverende planten en kan dus een gezond leefklimaat in huis creëren. Dat doe je door bijvoorbeeld een hele tafel vol fatsia te zetten. Bovendien is de Fatsia, als beminner van vochtige lucht, ook fan van een plek in de badkamer. Waar wacht je nog op?

 

De Hertshoorn was vroeger een hele populaire kamerplant. Vraag maar aan je ouders of buren op leeftijd.  En net als andere groene klassiekers maakt ook deze een opvallende comeback. Helemaal in lijn van dé stijltrend van dit moment.

 

De Maranta staat ook bekend als prayerplant of gebedenplant. Vanwege het bijzondere gegeven dat de bladeren ’s avonds, wanneer het donker wordt, gaan bewegen: ze gaan meer naar boven staan. Ze vouwen zichzelf dicht, als biddende handen, dus. Mooi moment zo voor het slapen gaan om zelf ook even stil te staan waar je deze dag dankbaar voor bent! 

 

Deze planten zijn allemaal vrolijke gezichten die een kleurinjectie in je interieur geven. Combineer ze of kies voor een bloeiende plant en laat die vaker terugkomen. Zo houd je het geheel nóg subtieler.

 

 

 

Bron: Mooiwatbloemendoen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen Reacties

Sorry, u kunt geen opmerkingen (meer) plaatsen op dit bericht.