De herfst roept om bloemen

De herfst roept om bloemen

Dit seizoen roept om bloemen

De natuur kleurt van frisgroen naar oranjegeel tot rood. De wind waait, ritselt en laat een frisse wind door het huis waaien. En door ons hoofd. We wakkeren de warmte van het zomerseizoen binnen aan. Gouden zonnestralen kruipen naar binnen en geven de dagen een gouden randje. Eerlijk is eerlijk: de herfst is geen seizoen, het is een gevoel!

 

 

Nu we langzaam aan van buiten naar binnen verkassen is het van belang het thuis wat knusser te maken. Bijvoorbeeld door een herfstkrans te maken voor aan de deur. Met een zelfgemaakte homespray haal je die heerlijke herfstgeur in huis en aan een deurlijst hang je natuurlijk een boeket bloemen te drogen om het seizoensgevoel zo lang mogelijk vast te houden. Voor een extra knus herfstgevoel creëer je een herfstaltaar met je favoriete herfstbloemen en andere herfst-items. Ook op je eettafel mag de herfst natuurlijk niet ontbreken. 

 

herfstaltaar met bloemen

 

Op de kleuterschool wordt er vaak een seizoenstafel gemaakt. Een verzameling van “gevonden voorwerpen” uit het bos. Figuren van satéprikkers en kastanjes en een tekening van een rode paddenstoel met witte stippen. Deze transitie-traditie is niet alleen leuk voor kids, maar ook voor volwassenen. In het najaar heb je diverse je bijzondere dagen als Allerzielen, Dia de los Muertos, Samhain en Halloween. Het zijn dagen om geliefden die niet meer onder ons zijn te gedenken of om weer een periode achter ons te laten en een nieuw begin te vieren. Hoe bijzonder om een herfstaltaar bij je thuis in te richten, zodat je ook buitenom deze dagen kunt genieten en gedenken?

 

Bloemen van dit seizoen

 

Jouw herfstaltaar kun je helemaal naar smaak maken. Ga zelf of samen met de kinderen de natuur in en verzamel eikels en dennenappels die op de grond liggen en mooie afgevallen blaadjes. Maak een boeket – en meerdere miniboeketjes – met typische herfstbloemen zoals chrysant, anjer, roos, Hypericum, Veronica, solidago, waxflower en rozenbottel. Plaats hier en daar een mooie kaars en een leuk opgemaakte pompoen.

 

Pluk, snijd en snoei het hele seizoen lang

 

Je seizoenstafel verandert met het seizoen mee, logisch toch? Doe het intuïtief en laat jouw eigen herfsttafel een organisch geheel zijn wat je gedurende het seizoen telkens weer aanpast. Voeg nieuwe vondsten toe en verander de bloemen na ieder bezoekje aan de bloemist.

 

Bron: Mooiwatbloemendoen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen Reacties

Sorry, u kunt geen opmerkingen (meer) plaatsen op dit bericht.