Plant design, de nieuwste interieurtrend.

Plant design, de nieuwste interieurtrend.

Plant Design

Alles wat je moet weten over deze groene interieurtrend

Maak kennis met een nieuwe stroming binnen interieur design: Plant Design. Bij Plant Design spelen planten de hoofdrol bij het inrichten van jouw woning. Plant first inrichten noemen we dat. En zo’n groen interieur ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook beter voor je gezondheid, humeur en meer.

 
Waarom plant design?

Plant Design is de kunst en wetenschap waarmee een interieur verbeterd wordt door middel van een levend design object (een plant, dus!). Het doel van Plant Design is het creëren van een gezondere en mooiere leefomgeving met planten als de basis.

De natuur in huis brengen heeft een groot effect op je mentale, emotionele en fysieke gezondheid. De aanwezigheid van planten zorgt voor een lagere bloeddruk, verhoogt de productiviteit, zorgt voor een positiever humeur en verbetert prestaties op school en werk. Daarnaast hebben planten ook nog eens luchtzuiverende eigenschappen. En voor planten geldt: size matters. Hoe groter de plant, hoe groter het positieve effect.

 

Plant design masterclasses

Omdat er zoveel verschillende manieren zijn om jouw huis plant first in te richten, en omdat we van inspiratie nóóit genoeg krijgen, presenteren wij: de Plant Design Masters. We vroegen doorgewinterde experts op het gebied van Plant Design om hun geheimen te delen. Met succes! Alexis Tricoire laat in zijn masterclass ‘working with heights’ zien hoe je jouw ruimtes optimaal benut door planten op hoogte te hangen. Florian Seyd en Ueli Signer vertellen je in hun masterclass ‘een wonderkamer creëren’ alles over de wonderschone combinatie van planten en objecten. Biophilic designer Alexander Bond vertelt je in zijn masterclass ‘de natuur dichterbij’ hoe je meer in verbinding komt met de natuur. Green designer Philip van Traa vertelt je in zijn masterclass ‘wauw creëren’ hoe je de wauw-factor creëert met Plant Design. Rose en Caro van Ro Co geven je handvatten om je creatieve juices te laten stromen.

 

Zelf aan de slag met plant design

Hebben de Plant Designers je enthousiast gemaakt? Top! Dan kan je nu zelf aan de slag. Maak bijvoorbeeld, geïnspireerd op de masterclass van Alexis Tricoire, een plantenmobiel met Tillandsia of laat Scindapsus langs de muren klimmen. Ben je geïnteresseerd in de wondere wereld van Plant Designers Florian en Ueli? Maak dan een mini-variant van de wonderkamer of creëer jouw droombestemming bij je thuis!

 

Meer plant design

Wanneer je het lastig vindt om te beginnen met Plant Design, helpen deze zes tips je op weg. Of volg de mini-workshop Plant Design om je inner Plant Designer te vinden. Zit je om stylingideeën verlegen? Laat je dan inspireren door deze praktische tips en voorbeelden. Ook fijn: een artikel vol tips om jouw thuiswerkplek te vergroenen. Maar je kunt ook 7 snelle Plant Design Hacks in korte video’s bekijken. 

 

 

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

 

 

 

 

Geen Reacties

Sorry, u kunt geen opmerkingen (meer) plaatsen op dit bericht.