Planten die je direct op je wishlist wilt zetten

Planten die je direct op je wishlist wilt zetten

 

Dit seizoen staat wat kamerplanten betreft in het teken van plezier, fantasie en extravagantie. Stijltrend Crazy Illusions laat je illusies samenkomen met de werkelijkheid en dwingt je tot een nieuwe, kleurrijke kijk op de realiteit. Dit laat je ‘plezier’ als het ware herontdekken. Lees snel verder, laat je inspireren, ontdek de planten van dit seizoen en geef ze een mooi plekje in jouw huis! 

 

We gebruiken dit seizoen verschillende kleuren, vormen en texturen om een imposante, vrolijke sfeer te creëren. Dat betekent uiteraard een grote diversiteit aan kamerplanten. Verder mag de combinatie van planten met bloemen opvallend zijn en er zelfs onlogisch uitzien. Dit zorgt voor een inspirerend, bijna surrealistisch effect en spreekt tot de verbeelding!  

 

Medinella

We beginnen met Medinilla, die met haar tropische uiterlijk en roze bloemen een echte blikvanger is en niet mag ontbreken in deze Trend Collectie. Wil je deze stijl volledig doortrekken in je woonkamer, maak dan eens een Crazy Illusions hangpot of een gekleurde plantenstandaard!

 

Hypoestes en Fittonia

Planten die zeker thuishoren in deze stijltrend zijn de Hypoestes en Fittonia, die perfect samengaan qua look, maar verschillen in bladstructuur, de manier waarop ze uitgroeien en de manier waarop je ze moet verzorgen. Onze stijltip? Maak van deze kleinere kamerplanten een weelderige roze border voor je grotere kamerplant. 

 

Philodendron

Laat de kunstenaar in je los met de Philodendron! Deze plant is dankzij haar levendige, abstracte vormen een groene muze voor veel kunstenaars. Pablo Picasso gebruikte de Philodendron bijvoorbeeld in zijn sculptuur ‘Woman in the Garden’. Laat je inspireren door kunst en maak je eigen creatie met deze bijzondere plant, die symbool staat voor gezondheid en overvloed! 

 

Bromelia en Calla

De Bromelia staat symbool voor bescherming, vanwege het volle, groene blad dat het mooie gekleurde deel van de plant omringt. Calla wordt ook wel bekerplant genoemd, omdat de Griekse goden uit de kelken zouden hebben gedronken. De bijzondere vorm van deze plant matcht perfect met deze stijltrend en inspireerde veel kunstenaars, zoals Diego Riviera (The Flower Vendor) en Georgia O’Keeffe. Zet de Bromelia en Calla in de spotlight door ze een speciale plek in huis te geven. Plaats er een spiegel achter, steek een kaarsje aan en geniet van je Crazy Illusions altaar!

 

Rhipsalis

Ten slotte maakt Rhipsalis de Trend Collectie van kamerplanten compleet vanwege haar grote diversiteit, vooral in de stengels! De stengels variëren van dun en lang tot breed en geribbeld, krullend en rond. Deze plant spreekt tot de verbeelding en vormt een perfecte match met een roze muur.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

 

 

 

 

Geen Reacties

Sorry, u kunt geen opmerkingen (meer) plaatsen op dit bericht.