Het is weer tulpentijd

Het is weer tulpentijd

Buiten is het is nog koud en regenachtig, terwijl het voorjaar van ons wel mag beginnen. Dat kan, het is namelijk weer tulpentijd.
 
Kleuren en vormen
De altijd vrolijke tulp is er in het wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen of met meerkleurige bloemblaadjes. Ook de vormen van de tulp zijn een feestje voor het oog. Zo kom je ze tegen met een enkele of een dubbele rij bloemblaadjes, zijn er ook opvallende franje- en parkiettulpen met gekartelde bloemblaadjes en is er de speelse lelietulp. Pioentulpen lijken op zusjes van pioenen en Franse tulpen zijn, in tegenstelling tot de meeste Françaises, bijzonder lang en hebben zeer grote bloemen.

 

Verzorgingstips
• Houd bij de keuze van een vaas rekening met enkele centimeters groei.
• Zorg dat de vaas van binnen schoon is en vul deze met koud kraanwater. Doe het bijgeleverde snijbloemenvoedsel in het water.
• Zorg dat er geen blad in het water komt, verwijder zo nodig de onderste bladeren. Snijd 2 tot 3 cm van de steeleinden af.
• Zet de vaas op een tochtvrije plek, niet in de zon of bij een warmtebron maar zo koel mogelijk. Zet de vaas niet naast fruit, dit versnelt de uitbloei van de bloemen.
• Tulpen verbruiken veel water. Controleer regelmatig het waterniveau in de vaas en vul indien nodig bij met koud kraanwater.
• Snij slap hangende tulpen opnieuw af, draai ze in stevig papier en laat ze een uurtje in het water staan. Ze staan daarna weer keurig overeind.                                                       

 

 
Geen Reacties

Geef je reactie