Besbloemen – Snijbloem van de maand november

Besbloemen – Snijbloem van de maand november

Doe eens een keer anders en voeg bessen toe aan je boeket! De fonkelende, dieprode parels geven jouw herfstboeket een fijne feestelijke twist, en van sommige besjes kun je ook nog allemaal lekkers maken.

 

In de lente groeien, in de zomer bloeien, daarmee houdt het niet op bij Skimmia, rozenbottel en hulst. De vorming van bessen geeft ze in het najaar een heel ander uiterlijk en nieuwe waarde in bloemwerk. Die past uitstekend bij de aanhoudende trend van botanische elementen verwerken en zoveel mogelijk van elke plant gebruiken uit duurzame overwegingen.

 

Herkomst
In het wild groeit Skimmia in de bossen van China en andere delen van Azië, zoals de Himalaya. Hulst vind je in Zuid- en West-Europa en West-Azië. Rozen en hun bottels zijn voor het eerst gekweekt in China, Perzië (het huidige Iran) en in landen rond de Middellandse Zee.

 

Hulst (Ilex)

Ilex heeft Ilex verticillata, bladverliezende hulst, als meest voorkomende soort. Te herkennen aan lange takken met kleine zijtakjes waaraan volop rode bessen zitten. Er worden inmiddels ook andere beskleuren aangeboden, zoals crème, citroen- en okergeel, oranje en zalm.

 

Rozenbottels (Rosa)

Je hebt langwerpige, ronde en flesvormige rozenbottels. De kleur van de vrucht hangt af van de soort roos. Je kunt kiezen tussen rood, zwart, purper of oranje. Ze zijn stoer en hebben een kroontje aan de onderkant. Ze zijn gevuld met oranje vruchtvlees en pitjes en slepen je zo mee de herfst in.

 

Skimmia 

Skimmia is vooral bekend van de soorten waarvan de rode of witgroene bloemknoppen sierwaarde hebben. Mooie rode of groene variëteiten komen we hierin tegen.

 

Verzorgingstips 

  • Snijd met een scherp en schoon mes of snoeischaar 3 tot 5 centimeter van de stengel.
  • Verwijder de overtollige bladeren, zijtakken en bessen, zodat ze niet in het water hangen.
  • Zet de takken in leidingwater in een schone vaas.
  • Pas op voor bessen die zijn afgevallen, die kunnen vlekken maken.
  • Besvruchten blijven 7 tot 21 dagen mooi.

Bron: mooiwatbloemendoen.nl

Geen Reacties

Sorry, u kunt geen opmerkingen (meer) plaatsen op dit bericht.