Zo bescherm je bloemen tegen de warmte

Zo bescherm je bloemen tegen de warmte

Help, hitte!

Yes, eindelijk heeft het heerlijke weer ons bereikt. Goed insmeren, zonnebril op en blijven hydrateren. Jezelf verzorgen tijdens zomerse dagen heb je onder de knie. Maar hoe zorg je ervoor dat je bloemen de hitte ook overleven? Wij hebben tips!
Koele plek zoeken   

Zet het verse boeket niet in de volle zon, want de bloemblaadjes kunnen verbranden. Liever zoek je een koele plek. In de nacht is het buiten soms zelfs aangenamer dan binnen. Heb je een balkon of tuin? Zet je bloemen in de heerlijke buitenlucht in de schaduw. Zo geniet je van mooie bloemen terwijl je buiten zit.

 

Water,water,water

Jij drinkt extra veel tijdens de hitte. Vergeet de bloemen niet als je een kan komkommerwater of limonade voor jezelf neerzet. Vul de vazen bij met extra water of nog beter: ververs het water dagelijks.

Kies zorgvuldig

De ene bloem kan beter tegen de hitte dan de ander. Met voorspellende weerberichten kun je rekening houden met de bloemen die je uitkiest voor je boeket. Delphinium, gladiolen, alstroemeria en gerbera kunnen bijvoorbeeld heel goed tegen de warmte.

 

Haal de zwakste schakel eruit

Is er toch een steel die het niet heeft gered? Even slikken en weer doorgaan. Haal de bloemsteel er zo snel mogelijk uit, dan hebben de andere bloemen daar geen last van en voorkom je een slap hangend boeket.

Geen Reacties

Geef je reactie