Pioenroos: Snijbloem van de maand mei

Pioenroos: Snijbloem van de maand mei


Als je de lente in je bol hebt en de zomer lonkt…


Het zijn de vrolijke sprankelmaanden in de bloemenwereld! Mei en juni zijn dé maanden van de pioenroos. Ze is nu overal volop verkrijgbaar. Deze prachtige bloeier heeft altijd de lente in haar bol. Dus verlang je naar de warmte van de zon? Met de pioenroos in je huis maak je een mooi begin!

Kleuren en vormen
Wie valt voor de charmes van de pioenroos, heeft geluk: er zijn wel meer dan duizend soorten verkrijgbaar, in allerlei vormen en kleuren. Zo zijn ze er bijvoorbeeld met een enkele rij bloemblaadjes, met half dubbele of dubbele bloemen. Ook qua kleur kun je je hart ophalen: de vrolijke pioen is er in zachtgeel, romantisch wit, zuurstokroze of donkerrood. En de geur van pioenrozen is bijzonder aantrekkelijk, heerlijk zoet!

Symboliek

De pioenroos staat onder andere voor liefde, geluk en gezondheid. Het is niet zonder reden dat de pioenroos een graag geziene gast is op voorjaarsbruiloften. Maar niet alleen op tortelduifjes heeft deze bloem een enorme aantrekkingskracht. We halen allemaal graag een flinke bos positiviteit en liefde in huis, toch?


Herkomst

Hier in Europa genieten we sinds 1784 van de prachtpioenen. In China waren ze daarvoor al van haar onder de indruk. Daar werd de pioen niet alleen voor haar bloemen, maar vooral voor haar wortels geteeld. Deze zouden volgens de Chinezen namelijk een koorts-verlagende en bloedstelpende werking hebben. We adviseren je om de pioen niet in je mond te steken, maar vooral je ogen de kost te geven.

 

Verzorgingstips voor consumenten 

  • Gebruik schone vazen, voeg snijbloemenvoedsel aan het water toe
  • Snij met een scherp mes een stukje van 3-5 cm van de stengel, verwijder het blad dat onder water komt.
  • Plakken de knoppen erg door de nectar, laat er dan zachtjes lauw water over stromen. Zo lost het op, zodat de bloemen mooi open kunnen gaan. 
  • Zet pioenrozen niet op de tocht, niet in de zon, niet bij de verwarming en niet bij fruit. Bron: mooiwatbloemendoen.nl

Geen Reacties

Geef je reactie