Bedankt Plant!

Bedankt Plant!

Planten zijn essentieel in ons leven. Laten we ze wat teruggeven!

Planten. als je aan planten denkt, denk je misschien aan de Sansevieria die vroeger bij je grootouders in de vensterbank stond, of die cactus die terug in een hoekje is gezet in de vergaderruimte. Maar planten zijn ook de steppen en toendra’s en heide op de Veluwe. En de bossen en de berm langs de A2. En wat dacht je van de groenten die je eet? De term ‘plantenrijk’ is niet zomaar gekozen. Planten voorzien ons van enorme luxe en rijkdom. en daarvoor kunnen we ze best wat vaker bedanken.

 

Zonder planten geen leven

Planten zijn essentieel voor het leven op aarde. door de aanwezigheid van planten kwam er ooit genoeg zuurstof in de lucht en was er eten aanwezig. Als autrofen (die zonlicht in energie omzetten door hun fotosynthetisch capaciteiten) zijn planten hoofdproducenten van zuurstof en dus de basis van de meeste voedselketens. Het leven van dieren op het land kon dus ook pas beginnen nadat planten het land koloniseerden. Zonder planten dus geen Zuurstof. Zonder planten geen dieren. Zonder planten geen eten. Zonder planten geen leven.

Wat planten voor jou doen

Inmiddels is bewezen dat planten:

  1. Kunnen zorgen voor een verlaging van de bloeddruk, wat ons immuunsysteem sterker maakt.
  2. Stress tegen kan gaan.
  3. Zorgen voor meer ontspanning en energie.
  4. In staat zijn lucht te zuiveren.
  5. Nog veel meer superkrachten hebben. Wist je dat er een plant bestaat die helpt tegen snurken? We bedoelen maar..

 

Bedankt plant

Als planten zoveel voor ons doen, is het ook wel mooi als wij een keertje iets terug doen, niet? Geef ze daarom een mooi thuis. Doe moeite om deze levende wezens te leren kennen. Speel klassieke muziek voor ze en zeg lieve dingen tegen ze. Daar bloeien ze van op, maar echt. En verzorg ze alsof ze je hond of kat zijn. They are alive. They are life itself.

 

Bedankt plant!

 

 

Bron: www.mooiwatplantendoen.nl

 
Geen Reacties

Geef je reactie