Siergrassen en bessen: Echt herfst!

Siergrassen en bessen: Echt herfst!

Als de zomer ten einde loopt, laat de natuur zich van zijn uitbundigste kant zien.

Zoveel kleuren en vormen… Het kan niet op! Grassen en bessen zijn er in deze tijd van het jaar in overvloed. De rijkdom van de natuur spat ervan af.

 

Grassen zijn altijd in beweging; je blijft ernaar kijken. Ze deinen en dansen op de wind. In bloemwerk zorgen grassen voor een natuurlijke dynamiek. Bessen aan lange takken, zoals rozenbottels, hebben hetzelfde dynamische effect. Het sortiment grassen en bessen is ook nog eens bijzonder kleurrijk: van warm okergeel tot intens donkerrood. Met deze prachtige kleuren is het niet moeilijk om afscheid te nemen van de zomer!

Veel familie

De meeste siergrassen behoren tot de grote grassenfamilie, waartoe ook de gazongrassen en granen behoren. Bekende siergrassen zijn Miscanthus (prachtriet), Panicum (gierst), Pennisetum (lampenpoetsersgras) en Molinia (pijpenstro).

Bessen zijn vruchten, waarin zaden verborgen zitten. Er zijn veel planten met decoratieve bessen, bijvoorbeeld Euonymus, (kardinaalshoed), Hypericum (hertshooi), Ilex (hulst), Rosa (rozenbottel), Rubus fruticosus (braam), Symphoricarpos (sneeuwbes) en Viburnum opulus (Gelderse roos).

 

Verzorgingstips grassen en bessen

Siergrassen en bessen zijn jaarrond verkrijgbaar, maar het aanbod is het meest gevarieerd vanaf augustus tot en met november. Voor grassen en bessen gelden de gebruikelijke verzorgingstips: snij een stukje van de stelen, verwijder de onderste bladeren (en bessen) en zet de stelen in schoon water met snijbloemenvoedsel.

 

Bron: 365dagenbloemen.nl

 

Geen Reacties

Geef je reactie