Gerbera: Snijbloem van de maand april

Gerbera: Snijbloem van de maand april

Gerbera: Door jou wordt alles mooier!

De herkomst van de gerbera

De gerbera is een niet-geurende bloem die behoort tot het plantengeslacht Asteraceae. Ze heeft haar oorsprong in Zuid-Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië. Jaarlijks worden in Nederland wel 900 miljoen gerbera’s geproduceerd met 600 verschillende variëteiten in kleuren, vormen en maten. Een populaire dame dus!

Kleuren en vormen van de gerbera
Zeg je gerbera, dan zeg je kleur! De basiskleuren van de gerbera zijn wit, rood, geel, roze, paars, oranje en groen. De bloem is er ook tweekleurig, meerkleurig en in diverse van de basiskleuren afgeleide kleuren. Het prachtige hart van deze bloem kan zwart of groen zijn. Kortom: volop keuze in kleur. De vorm is ronduit vrolijk: enkel- en dubbelbloemig, pompon- en spidervormen. Is het je weleens opgevallen dat als een kind een bloem tekent, dit in de vorm van de gerbera is?

Verzorging van de gerbera
•    Snijd een stukje van de bloemsteel schuin af met een scherp mes.
•    Gebruik een schone (glazen) vaas en vul deze met ± 7 cm kraanwater op kamertemperatuur. Gebruik voor een gemengd boeket snijbloemenvoedsel.
•    Zorg voor de juiste omgevingstemperatuur (maximaal 20 °C).
•    Zet gerbera’s niet op de tocht, in de volle zon, bij de kachel of naast de fruitschaal.
•    Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.

Symboliek van de gerbera
Een symbolische betekenis heeft de gerbera niet, maar wat maakt het uit? Met haar kleurrijke en zonnige uitstraling maakt ze je huis direct een stuk vrolijker en gezelliger. Haar aanwezigheid betekent: door jou wordt alles mooier!

Boeketrecept: kleurenspektakel met de gerbera

Daar kan vast nóg een kleurtje bij!

Van bloemen worden we blij. En bloemen in alle kleuren op tafel is een winnend recept voor een groter wordend paar ogen, brede glimlach en ooh’s en aah’s. Zo’n regenboogboeket maak je met de vrolijke en veelzijdige gerbera.

 

Dit heb je nodig:

Wat is je lievelingskleur? En daarna? En dáárna? Als je een boeket samenstelt met gerbera’s hoef je nooit te kiezen. Geel, roze, rood, paars, wit, oranje. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een bijpassende kleur of verschijningsvorm. Haal de mooiste soorten bij de bloemist en combineer ze met seringen, bouvardia, alchemilla, statice en green trick. Dat levert je gegarandeerd én een bonte bos én vrolijke gezichten op.

 

Bron: Bloemenbureau Holland

 

 

Geen Reacties

Sorry, u kunt geen opmerkingen (meer) plaatsen op dit bericht.