De Alstroemeria is de snijbloem van de maand februari

De Alstroemeria is de snijbloem van de maand februari

Een kleurrijke viering van vriendschap

Gedraaide bladeren en prachtige, felgekleurde bloemen: dat zijn dé kenmerken van de alstroemeria. Ze symboliseert vriendschap en dat maakt haar de perfecte bloem om aan je beste vrienden cadeau te geven.

 

Kleuren en vormen

De alstroemeria blijft in de winkel nog ietwat verlegen in haar bloemknop schuilen. Maar olala, wat een verrassing als ze thuis haar knoppen opent. Dan zie je zes tot acht bloemen aan haar steel, met een vlammende binnenkant in het wit, geel, rood, oranje, paars of roze waar je volop van kunt genieten. Helemaal omdat deze bloemen zo lekker lang staan.

Symboliek

De alstroemeria staat symbool voor een langdurige vriendschap. Het is dan ook het perfecte cadeau om een mooie vriendschap mee te vieren. Alle zes de bloemblaadjes van de alstroemeria staan voor een waardevolle eigenschap; begrip, humor, geduld, medeleven, daadkracht en respect. Welk blaadje voor welke betekenis staat, mag je zelf kiezen.

Herkomst

De exotische alstroemeria wordt ook wel incalelie genoemd. Het is een verwijzing naar haar natuurlijke habitat: de koele gebergten van de Andes in Chili, Brazilië en Peru. De bloem werd daar in de achttiende eeuw ontdekt door de Zweedse onderzoeker Clas Alströmer. Hij was het die de bloem haar huidige naam gaf.

Verzorging van de Alstroemeria

Lang van je alstroemeria’s genieten? Dat lukt met deze tips:

  • Snij de stelen schuin af en haal de onderste bladeren weg zodat die niet in het water hangen.
  • Schik de alstroemeria’s in een schone vaas met vers water en wat snijbloemenvoedsel.
  • Zet de vaas liever niet in de volle zon, in de buurt van een fruitschaal of in de buurt van de verwarming.
  • Verwijder uitgebloeide bloemen en vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.

 

Bron: Bloemenbureau Holland
Geen Reacties

Sorry, u kunt geen opmerkingen (meer) plaatsen op dit bericht.