Pioenrozen, ze zijn er weer!!

Pioenrozen, ze zijn er weer!!

Pioenroos

Als je de lente in je bol hebt en de zomer lonkt…

Het zijn de vrolijke sprankelmaanden in de bloemenwereld! Mei en juni zijn dé maanden van de pioenroos. Ze is nu overal volop verkrijgbaar. Deze prachtige bloeier heeft altijd de lente in haar bol. Dus verlang je naar de warmte van de zon? Met de pioenroos in je huis maak je een mooi begin!

Pioenroos Bloemenagenda Mooiwatbloemendoen

Kleuren en vormen

Wie valt voor de charmes van de pioenroos, heeft geluk: er zijn wel meer dan duizend soorten verkrijgbaar, in allerlei vormen en kleuren. Zo zijn ze er bijvoorbeeld met een enkele rij bloemblaadjes, met half dubbele of dubbele bloemen. Ook qua kleur kun je je hart ophalen: de vrolijke pioen is er in zachtgeel, romantisch wit, zuurstokroze of donkerrood. En de geur van pioenrozen is bijzonder aantrekkelijk, heerlijk zoet!

Symboliek

De pioenroos staat onder andere voor liefde, geluk en gezondheid. En een flinke bos positiviteit haal je graag in huis, toch?

Herkomst

Hier in Europa genieten we sinds 1784 van de prachtpioenen. In China waren ze daarvoor al van haar onder de indruk. Daar werd de pioen niet alleen voor haar bloemen, maar vooral voor haar wortels geteeld. Deze zouden volgens de Chinezen namelijk een koortsverlagende en bloedstelpende werking hebben.

Pioenroos Bloemenagenda Mooiwatbloemendoen

Boeketinspiratie

Zachte bollen met zijden blaadjes die langzaam voor je opengaan, zijn altijd een lust voor het oog. Een pioenenboeket is dan ook al snel bijzonder. Toch zijn er originele vernieuwende manieren om de pioen te doen stralen en net wat meer kracht te geven. Haal haar eens weg uit haar romantische omgeving. Maak een flinke bos gecombineerd met de Celosia, akelei, vergeet-mij-niet en lathyrus. Je bloemist helpt je natuurlijk graag met het maken van zo’n zonnig boeket.

Verzorging

  • Snij vijf centimeter van de bloemsteel schuin af met een scherp mes.
  • Gebruik een schone vaas en vul deze met vers water.
  • Zijn je pioenrozen dorstig? Vul de vaas dan bij.
  • Zet de vaas niet op de tocht, bij de verwarming, in de volle zon of naast de fruitschaal.

 

Bron: Bloemenbureau Holland
Geen Reacties

Sorry, u kunt geen opmerkingen (meer) plaatsen op dit bericht.