Gerbera – Frisse vrolijkheid voor ieder interieur

Gerbera – Frisse vrolijkheid voor ieder interieur

Frisse vrolijkheid voor ieder interieur

De kracht van de gerbera? Ze brengt een grote dosis vrolijkheid in huis! Haar frisse kleur en speelse vorm passen bij ieder interieur en iedere gebeurtenis, dus met gerbera’s zit je altijd goed.

Gerbera Bloemenagenda Mooiwatbloemendoen.nl

Kleuren en vormen

Zeg je gerbera, dan zeg je kleur! De basiskleuren van de gerbera zijn wit, rood, geel, roze, paars, oranje en groen. De bloem is er ook tweekleurig, meerkleurig en in diverse van de basiskleuren afgeleide kleuren. Het prachtige hart van deze bloem kan zwart of groen zijn. Kortom: volop keuze in kleur. De vorm is ronduit vrolijk: enkel- en dubbelbloemig, pompon- en spidervormen. Is het je weleens opgevallen dat als een kind een bloem tekent, dit in de vorm van de gerbera is?


Symboliek

Een symbolische betekenis heeft de gerbera niet, maar wat maakt het uit? Met haar kleurrijke en zonnige uitstraling maakt ze je huis direct een stuk vrolijker en gezelliger. Haar aanwezigheid betekent: door jou wordt alles mooier!

Herkomst

De gerbera is een niet-geurende bloem die behoort tot het plantengeslacht Asteraceae, oftewel Compositae. Ze heeft haar oorsprong in Zuid-Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië. Jaarlijks worden in Nederland wel 900 miljoen gerbera’s geproduceerd met 600 verschillende variëteiten in kleuren, vormen en maten. Een populaire dame dus!

Gerbera Bloemenagenda Mooiwatbloemendoen

Een prachtboeket met gerbera’s

Gerbera’s zijn perfect geschikt om een prachtig strak beeld te creëren. Toch blijft de robuuste bloem altijd iets speels en vrolijks hebben. Voeg verschillende kleuren en tinten samen en zorg voor hoogteverschil. De strakke lijnen van de vaas maken het contrast nog groter. Het lijkt of de gerbera’s omhoog worden getild door de sprankelende paarse Statice. De blije gerbera staat ook prachtig in een gekleurde vaas, een glazen variant of een klein vaasje voor losse bloemen. Geef het boeket een mooie plek midden op tafel!

Verzorging van de Gerbera

  • Snijd een stukje van de bloemsteel schuin af met een scherp mes.
  • Gebruik een schone (glazen) vaas en vul deze met ± 7 cm kraanwater op kamertemperatuur. Gebruik voor een gemengd boeket snijbloemenvoedsel.
  • Zorg voor de juiste omgevingstemperatuur (maximaal 20 °C).
  • Zet gerbera’s niet op de tocht, in de volle zon, bij de kachel of naast de fruitschaal.
  • Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.
Bron: Bloemenbureau Holland

 

Geen Reacties

Sorry, u kunt geen opmerkingen (meer) plaatsen op dit bericht.