De Roos – De koningin van de bloemen

De Roos – De koningin van de bloemen

Roos – Koningin van de Bloemen

Ontmoet de Koningin van de Bloemen: de roos. De majestueuze roos dankt deze titel aan haar wereldwijde populariteit als mooiste meisje van de klas. Dus waar of wie je ook bent, rozen zijn altijd welkom.

 

Kleuren en vormen

Rood, wit, geel, roze, paars, oranje en groen. Tweekleurig of meerkleurig. Groot, klein, korte steel, lange steel. Bij een romantische bui ontstaat er al snel een luxeprobleem, want er is overdreven veel keuze. En elk jaar komen er weer tientallen nieuwe variëteiten bij. Bij sommige is het hart van de roos zelfs groen; dit ‘grashart’ is eigenlijk de bloembodem die door de bloem heen groeit.

Symboliek van de roos

De hartvormige blaadjes staan voor liefde en vertrouwen en de doornen geven aan dat de liefde niet altijd over rozen gaat. Vooral rode rozen zijn onlosmakelijk verbonden met de liefde, maar wist je dat iedere kleur een eigen betekenis heeft?

 • Rood: liefde en respect.
 • Wit: echte liefde, puurheid, waardigheid, reinheid.
 • Roze: geluk, dankbaarheid, zuiverheid.
 • Oranje: verlangen, waardering, sympathie.
 • Geel: intieme vriendschap, verbondenheid.

Ook combinaties van kleuren en combinaties met andere bloemen hebben een betekenis. Met een witte en rode roos samen spreek je bijvoorbeeld de wens uit om altijd samen te zijn. Rozen in een boeket symboliseren dankbaarheid en één roos in een groot boeket staat voor: jij bent degene van wie ik hou, jij bent het voor mij! Je vertelt het met rozen.

Herkomst van de roos

De Grieken, Romeinen en Egyptenaren ontdekten vele duizenden jaren geleden de schoonheid van de romantische roos. Wij moesten wachten tot de zestiende eeuw. Gelukkig was het de moeite waard!

Roos Mooiwatbloemendoen.nl

Boeketinspiratie met rozen

De roos is perfect voor een klassiek boeket, maar het kan ook anders. Combineer verschillende kleuren rozen met andere kleuren en soorten bloemen. Verrassend speels en vrolijk, maar altijd stijlvol. Het leek bijna onmogelijk, maar de seringen voegen nog meer subtiele liefde toe aan het boeket. De violier en gerbera maken het leuk los. En zoals je op de foto ziet, heeft de keuze van de vaas ook een flink effect op het totaalplaatje. Je kunt dit vrolijke boeket zelf maken of je vraagt je bloemist om een handje te helpen.

Verzorging

Tips om te zorgen dat je lekker lang van je rozen geniet:

 • Geef rozen een schone vaas met schoon water.
 • Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid.
 • Snij of knip de stelen 3-5 cm schuin af met een scherp en schoon mesje.
 • Laat de doorns, indien mogelijk, aan de stelen zitten.
 • Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.
 • Zet je rozen ten slotte niet op de tocht, in de volle zon, bij de kachel of naast de fruitschaal.
Bron: Bloemenbureau Holland

 

 

Geen Reacties

Sorry, u kunt geen opmerkingen (meer) plaatsen op dit bericht.